fredag 7. januar 2011

Fru Hansens aller beste pizza

Der er mange måter å lage hjemmelaget pizza på. Min aller beste pizza er ganske enkel og individuell tilpasset den enkelte pizzaspiser. Jeg er ikke noe spesiellt begeistret for pizza med masse og tykk bunn, så "the Italian style" med tynne sprø bunner passer meg mye bedre.Jeg bruker en pakke med Toro speltbunn, familiepakke, som jeg deler i 16 deigemner. Disse kjevles som små supertynne pizzabunner og forstekes i 4-5 minutter i varm ovn, (ca. 250grader). Det går 4 bunner på en langpanne. Dette kan godt gjøres i god tid på forhånd, evt. også oppbevares i fryser. Så er det bare til å ta frem en og en liten pizzabunn hvis sulten skulle melde seg.Fyllet bestemmer man så helt selv. Vi lager hjemmelaget pizzasaus av en boks hakkete tomater, en liten boks tomatpurè, litt vann, oregano og en halv ts. sukker. La det putre i ca. 15 minutter for å få vekk den rå tomatsmaken.De ferdige bunnene fylles som sagt med valgfritt innhold. Vi bruker Strandaskinke, pepperoni, sorte oliven, mais, tomat, rødløk og Jarlsbergost eller Norwegia, men her er det bare fantasien som setter grenser. Familien i huset varierer fra noen få, til alle ingrediensene på en bunn. Det hele toppes med litt olivenolje og nykvernet pepper. Stekes i ovn på 250 grader til osten er smeltet og bunnen er sprø og herlig. For den totale pizzaopplevelsen serveres det italiensk rødvin til. Mmmmmm....

Dette er garantert en slager!!! Vel bekomme :)

5 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig besøk inne hos meg :)
  tror ikke jeg har vært her før, men kommer helt sikkert tilbake :)
  Jeg er ny i denne nespressoverdenen og tar gjerne imot tips om god kaffe og oppskrifter hvis du har :))

  Ha en fin helg.
  Klem,kari

  SvarSlett
 2. Ååå J, slutt med sånne mattips!! eg blir så grådig sulten!!!! ha ha ha ha.......eg liker også the italian style....tynn og sprø.....nam nam :-)

  Klem W

  SvarSlett
 3. Jeg er ihvertfall veldig mett og god nå, W :D
  Jeg er en av de som alltid har en haug med skorper igjen på tallerkenen etter pizzaspising, men ikke med denne. Det knaser så godt altså :)

  Takk for hyggelig kommentar Kari! Skal poste gode kaffeoppskrifter utover vinteren og våren, så følg med :)

  SvarSlett
 4. ...Og jeg sier det samme til deg:
  NAM :)

  Helt enig med deg..
  Den italienske typen (pizza vel å merke) passer meg mye bedre en den amrikanske typen*knis*

  SvarSlett
 5. Å så smart! :-)

  Nå blir det pizza til middag i dag!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...