mandag 24. januar 2011

Skapfunn på pynt

Tallerkenhyller har alltid vært en interiørfavoritt hos meg. Helt fra den første fasinasjonen i barndommen hvor min farmor hadde de flotteste tallerknene på utstilling på hytten, til mitt eget bruk av tallerkenhylle i "Huset i skogen" - det å få frem gamle slitte skapfunn som et dekorelement og videreføring av husets historie og sjel i hovedstuen.


Selve hyllen er arvet etter en større ombygging på mine foreldres hytte. Den har fått litt ny maling for å stå mer i stil med vårt interiør. Tidligere var den malt bonderød, men som alt annet vi har malt i huset ble det valgt hvitt. Alle tallerknene stod igjen i skapene, og er godt slitte og krakkelert i glassuren. Noen av dem virker ganske skjøre og jeg syns derfor de passer bedre som dekor enn som bruksgjenstander.De øverste tallerknene er dype suppetallerkener i ulike størrelser. De har en lekker rosedekor langs kantene. Den nederste raden består av flate frukttallerkener og en enslig flat tallerken med rosedekor, lik de dype over.


En helt enkel og rolig oppstilling med massevis av historie og nostalgi i seg, både når det gjelder tallerknene og hyllen!

2 kommentarer:

 1. Her var det mye fint både tallerkner og hylle ....og det er jammen ikke mye som skal til alltid.
  Har også sansen for både hylle og fat .
  Fat får egentlig ikke nok av
  Koselige bilder

  Ønsker deg en fin kveld

  Klem

  SvarSlett
 2. Så lekkert :-) me too love tallerkenhyller.
  I kveld må jeg begynne på bilagene til regnskapsfører...........gjesp.......

  Klem W :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...