lørdag 5. februar 2011

Øyhopping - Pakkeliste

Øyhopperstilen er gjerne litt enklere og mer casual enn annen type sydenferie-stil. Dette gjelder i stor grad hvilke ting man har med seg på en slik tur. Siden all bagasjen bæres med seg en større eller mindre del av tiden så gjelder det å ikke pakke med seg for mye. Ikke tenk på at man må ha med finklær for å gå ut til middag slik man gjerne gjør på charterturer. Hold det fint men enkelt, og tenk multifunksjon på alt du tar med deg av klær, sko og utstyr.Under forberedelsene til en øyhoppetur har jeg alltid klar en pakkeliste mange måneder i forveien. På den måten kan man planlegge innkjøp og samtidig ha kontroll på hva man mangler og hva man allerede har i boks. Jeg pleier å kategorisere pakkelisten etter hvilken funksjon tingene har eller hvor de skal brukes. Da syns jeg det er lettere å se hvilke ting man evt. mangler. Systemet er også slik at når jeg har kjøpt inn/har i hus den aktuelle tingen krysser jeg ut i ruten. Når vi pakker ned til avreise, markerer jeg med highlighter slik at jeg vet at alt har kommet med. Enkelt system som funker bra!


Denne måtte vi ta bilde av. Sort skute med litt mystisk utseende :)

Som jeg har skrevet tidligere så gjelder det å pakke smart. Bruke gjennomsiktige toalettmapper til ting og tang og tøyposer til klær og sko.

Når det gjelder reiseapoteket er dette listen vi har funnet ut at det er hensiktsmessig å ha med seg. Når vi er i Hellas kjøper vi gjerne både fotkrem, Zovirax (mot forkjølelsesår), Strepsils og andre ting på apoteket. De er veldig behjelpelig med det meste på apotekene. Et must når dere kommer ned til Hellas er å kjøpe myggmiddel på apoteket. Det hjemmefra virker ikke, og for å ikke bli helt oppspist anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe myggmiddel allerede første dagen!


Gøy på sjøen :)

Under diversekategorien har jeg samlet alt diverse :) Det er ikke alle overnattingsplassene som er like velutstyrt med kjøkkenkrok og utstyr, så vi har lært oss at det er lurt å ha med en kniv. Vi har pleid å ha med oss en sammenleggbar kniv med stor knivblad, slik at vi kan skjære brød og kutte grønsaker etc. ved behov.

Våtservietter og papirlommetørkler er et must å ha med. Både under reisene og på overnattingsstedene er det veldig kjekt å ha tilgang på noe å vaske hendene med eller tørke av/opp ulike ting. Reisedesinfeksjon kan også være bra å ha med i vesken eller sekken. Toalettpapir kan også være mangelvare enkelte steder, så papirlommetørkler har multifunksjon.
Klesklyper og snor kan være lurt å ta med seg. Det blir endel håndvask og tørking av klær og håndklær, så sørg for at de ikke blåser vekk over natten! Lommelykt er også lurt å ha med. Enkelte steder er det dårlig med gatelys, og skal man hjem fra restaurant og har et litt usentralt overnattingssted kan det være en fordel å se veien. Vi har også hatt med refleks som har vært kjekk å ha på mørke strekninger. Fyrstikker har jeg alltid med i tilfelle vi trenger å gjøre opp ild ett sted. Jeg oppbevarer den i en liten plastikkpose slik at ikke funktigheten skal ødelegge.

Bruk gjerne listen for å danne et bilde av hva dere trenger å ha med. Det er ikke sikkert dere har samme behovene som vi har hatt, men denne listen er blitt modifisert og tilpasset nå i 10 år, og den begynner å bli ganske dekkende for oss etterhvert :)

Ha en fortsatt strålende kveld :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...