tirsdag 11. januar 2011

Øyhopping - Fra A til Å om øyhopping i Hellas

Oppstart av Prosjekt sommerferie er, som nevnt tidligere, allerede igang her i huset. Som mangeårig øyloffere i Hellas  har vi opparbeidet oss endel erfaring på øyhoppingsområdet, og jeg har derfor bestemt meg for å dele litt av den kunnskapen med andre reiselystne. Så om du har vært, har lyst til, kjenner noen som skal eller tenker på å reise, eller du rett og slett bare er litt nysjerrig på øyhopping i Hellas, så følg med på bloggen utover vinteren og våren!Det er masse å tenke på når man skal legge ut på reisefot, og tommelfingerregel nr. 1 før øyhopping er planlegging! Begynn tidlig å planlegge og tenk nøye igjennom om dette er en ferie som passer for deg/dere. Det blir endel timer/dager med reising, selvfølgelig avhengig av hvor mange øyer dere skal besøke, og det blir endel venting og køståing. Forsinkelser er helt vanlig og det hersker ofte lett kaos i havneområdene. Takler du det, kan jeg garantere at nye og spennende opplevelser og inntrykk står i kø! Skal du reise med barn er det viktig at de også er med i planleggingen og vet hva det innebærer. Dette er veldig langt fra en ordinær chartertur.


Det første dere bør gjøre er å finne ut av hva dere ønsker at ferien skal inneholde, og hvilke øyer dere syns ser interessante ut. Lag en liste over de tingene dere syns er viktigst. F.eks. bading, snorkling, kiting/vannsport, kulturopplevelser, matopplevelser, avslapping etc. Foretrekker dere små eller store landsbyer, "uberørt" eller mer tilrettelagte steder, eller en mix av alt? Lag også en liste over øyer dere kunne tenke dere å besøke. Det gjør ikke noe om listen er lang, det betyr bare at dere har mange valgmuligheter når reiseruten skal settes.


Vi har brukt guideboken til Lonely Planet om Hellas. Den er på engelsk, men har god informasjon om de ulike øygruppene og øyene. Der er nok endel "utgått" info i den versjonen vi har (som priser på middagsretter og rom) men som et utgangspunkt for å velge hvilke øyer vi skulle besøke har den fungert utmerket. På nettet finner du også lassevis med info om de ulike øyene. Det praktiske med å investere i en bok er at den også blir med på reisen. Her er det bare til å highlighte med fargerike markørpenner og bruke klistremarkører for å enkelt finne tilbake til informasjonen.


Det var steg 1 mot en begivenhetsrik opplevelsestur i Hellas. Håper det gav mersmak :) Er det spesielle temaer eller problemstillinger dere ønsker jeg skal skrive om, er det bare til å legge igjen en kommentar her eller på facebook. Link til facebookgruppen finner du i kolonnen til høyre.

Til opplysning er de to nederste bildene lånt av henholdsvis wikitravel.org og shop.lonelyplanet.com. Det øverste bildet er solnedgang over Santorini, nr. 2 Milos fra sjøsiden, begge tatt av Fru Hansen.

4 kommentarer:

 1. Kjempebra innlegg J :-)
  I Loooove Santorini!!! Solnedgangen på Fira er jo bare vakker, og selv om den hel*** kabelbanen skremte livskitten av meg, var det verdt det :-) Solnedgang og hvitvin :-)
  Klem W

  SvarSlett
 2. Hei!
  Vet du noe om mulighetene for øyhopping om vinteren, si i slutten av februar? Går fergene? Hvordan er det å finne overnatting? Kommer man seg ned med fly i februar?
  Mvh
  Øyvind

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Øyvind! Jeg har selv ikke hoppet på vinterstid, men jeg har snakket med venner i Hellas om mulighetene. Fly er ikke noe problem da det går rutefly til Athen og noen til f.eks. Santorini hele året. Sjekk KLM eller Lufthansa for rutetider. Båtene/fergene er hovednerven ut til øyene hele året, men vinterstid går de litt sjeldnere enn i høysesong. Når det gjelder de minste øyene er nok mange overnattingsplasser og tavernaer stengt for sesongen. De fleste er åpen fra april til sept/okt, men der finnes noen åpne plasser. Jeg vil anbefale å sjekke på nett når det gelder overnatting på de øyene dere tenker å besøke på forhånd slik at dere ikke risikerer å komme til stengte dører. Masse lykke til på reisen! Har også hørt at øyene er fantastiske i februar/mars når vårblomstene står i fulle farger :)

   Slett
 3. Hei :) Lurer på å reise på øyhopping fra midt i mai utfra Athen. Tror du det er en fin tid å reise på? med tanke på ferjer til Mykonos? Antipasos? m.fl

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...