lørdag 29. januar 2011

Fru Hansens aller beste fiskesuppe

Fiskesuppe er veldig anvennelig. Den kan brukes som forrett til finere selskap, som hovedrett i godt lag eller som en koselig varmrett en lørdagskveld. Fru Hansen aller beste fiskesuppe kan benyttes til alle de foregående formål. Det viktigste er at den skal nyyyyytes rykende varm i dype deilige skåler :)


Denne oppskriften gir deg ca. 5 liter suppe. Det holder til ca. 6-8 sultne voksne som hovedrett og vel så det. Oppskriften går sånn litt "på slump" men skal prøve å mengdebestemme sånn noenlunde :)

Jeg starter med en smørjevning. Ca. 150-200 gram margarin smeltes i en stor panne, og 4-5 ss. hvetemel røres i margarinen. Jevn med 2-2,5 liter vann og la få et oppkok.

Kutt opp 5-6 gulrøtter (litt avhengig av størrelsen) i skiver, en god bit sellerirot i små terninger og en purreløk i skiver, og ha i den kokende vesken. Spar litt av alle grønnsakene for å kutte i staver som litt garnityr ved serveringen. (se bilde litt under)Etter at grønnsakene har kokt ca. 10 minutter har du i 3 dl. kremfløte, 1 beger Creme Frech og 2-3 ts. salt og 1 ts. pepper. (smak til med saltet og pepperen)

Da er det tid for fisk og skalldyr. Jeg har i ca. 600 gram seifilet, ca. 300 gram suppe-fiskeboller+ evt. fiskelake de kommer i, (bruk evt. vanlige fiskenboller i terninger)  og ca. 300 gram kokt scampi eller reker. Her er det veldig valgfritt. All type fisk og skalldyr kan benyttes. Bare husk at etter at f.eks. reker eller scampi er lagt til må ikke suppen koke. Da blir de seige og ikke gøy å spise :) Bruker du mindre mengde fisk og skalldyr trenger du kanskje litt mer fiskesmak i suppen. Benytt da fiskebuljong-terninger for å oppnå ønsket smak.Like før suppen er klar for severing (ca. 10 minutter etter fisken i terninger m.m. er lagt i suppen) tar du i finstrimlet gulrot, purreløk og sellerirot. Det gir en flott tekstur til suppen under serveringen!!!


Bruker du kun disse grønnsakene som pynt bør de forvelles før du plassrere dem i tallerkenen

Plasser hele gryten på bordet og la gjestene forsyne seg både en, to og fire ganger! Server med en deilig rødvin, f.eks. en herlig spanjol som Marques Monistrol Reserva Privada!

Vel bekomme ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...