torsdag 27. januar 2011

Før og etter: Oppussing av Huset i skogen - Kjøkkenet

Da var turen kommet til kjøkkenet i "Huset i skogen". Tenkte å vise noe før- og etterbilder av oppussingen herfra denne gangen. Kjøkkeninnredningen har nok fulgt huset siden 1938 da det ble flyttet til tomten det står på nå, og er plassbygget og utrolig sjarmerende. Det var aldri et tema at innredningen skulle bort, men vi måtte gjøre noe med overflatene.
Veggene på kjøkkenet var malt i en gulfarge med pålimt "beskyttelsesplater" i turkis litt hist og her. Skapene hadde knallblå dører på gul bakgrunn og benkeplaten hadde en pålimt grå tynn plate av noe slag.


Kjøkkenet før oppussing

På veggene hang det speil, hyller, knagger og andre bruksgjenstander. Det åpne skapet til høyre i bildet var gammelt og slitt og har sikkert vært malt 47 ganger. Malingen lå som store "klumper" spesiellt på flaten under hyllepapiret som var pålimt. Den var også passe mitspist rundtomkring.


Kjøkkenet før oppussing

Alt matchet! Stolene var gulmalt i samme farge som veggene, og gardinene og forhenget passet i de flotte turkistonene.


Kokekroken før oppussing

Her var komfyrkroken. Hyllen på veggen var godt festet og hadde akkurat plass til en liten hybelkomfyr. Legg merke til alle de vakre koppene på utstilling i vinduet.

Det første som ble gjort var utrydding og nedvaksing før malejobben startet. Vegger og kjøkkeninnredning ble malt i Klassisk hvit. Inni skapene var det limt på hyllepapir som var blitt ganske slitt og lurvete. Dette ble fjernet etter mye slit og skrubbing. Ellers bestod innmaten av ubehandlet treverk. For å lette rengjøringen bestemte vi oss for å male de hvite inni også.


Oversikt av kjøkkenet etter oppussingen

Hyller, skap, knagger og annet brukbart interiør ble malt og hengt opp igjen enten på sin opprinnelige plass eller på en ny og mer passende plass.
Stolene på bildet ble funnet litt rundtom i huset, bl.a. i stuen, og hadde litt ymse farger. Bordet fant vi på loftet. Det var opprinnelig mørkebrunt og veldig stygt i overflaten. Alt fikk noen strøk maling og fremstår nå som om de alltid har hørt sammen. Putene i stolene er fra KID. Matten på gulvet er kjøpt hos Home&CottageSkapet på veggen var egentlig brunbeiset og ble funnet bortgjemt i en krok bak døren i Blåkammerset. Det er godt mitspist, noe som kommer ekstra godt frem etter vi malte det hvitt. Den tynne platen på kjøkkenbenken ble erstattet av en heltre benkeplate fra IKEA. Den har vi oljet. Blondegardiner ble sydd om til forheng og den gamle heklede duken på bordet fikk komme frem i lyset igjen. Gardinfagene er kjøpt hos KID.Komfyrkroken fikk ny innredning gjennom å fjerne hyllen og sette inn en trancherbenk fra IKEA og en arvekomfyr vi adopterte av gode venner. Plassen er ikke så stor, men er funksjonelt innredet med åpne hyller til panner og kokekar. Lokkene henger på veggen i lokkholderen. Alle redskapene står i krukken eller henger på hyllen bak komfyren, og krydder og oljer er også lett tilgjengelig. "Spoonrest"-fatet like ved komfyren er i flittig bruk under matlagingen og er innkjøpt hos KID.

Litt detaljbilder fra ymse steder på kjøkkenet...

Serveringsbrettet henger på veggen
i en brodert opphengsting :)


Detaljer fra kjøkkenytstyret


Stolene er hvitmalte og har passende sitteputer fra KID


Detaljer fra det mitspiste skapet som nå
inneholder kakaokopper og hvitvinsglass

Håper fornyelsen falt i smak :)

7 kommentarer:

 1. Tja jeg vet ikke helt jeg J, tror kanskje jeg likte det best FØR! ha ha ha ha ha...

  Blir litt fasinert av de lekre gule og blå feltene og matchende forheng etc. Skikkelig LÅVLI! :-)

  Nå er det jo knallfint da!!
  Har ganske lik lokkeholder jeg også, bruker den til bordskånere. Og Spoonresten fra Kid har vi også, og som hos dere, er den i konstant bruk! .-)

  ha en bedårende fredag :-)
  Klem W

  SvarSlett
 2. Så flott det ble
  Tenker dere er super fornøyde

  SvarSlett
 3. Utrolig fint...dere er kjempe flinke...
  Et godt sted å være vil jeg tro.Ønsker meg veldgig et slikt sted.
  Kjekt å se før og etter bilder
  Klem

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 4. Vi stooooorkoser oss i huset :) Takk for alle hyggelige kommentarer. Klemmer :D

  SvarSlett
 5. Utrolige forandringer det blir med maling....kjempefint.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 6. Kjempekoselig kjøkken og for et fantastisk lite skap! Lykke til!

  SvarSlett
 7. NYDELIG!!! Landlig og sjarmerende, og dere har bevart den hærlige gammeldagse følelsen!!! Kjempejobb :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...