onsdag 26. januar 2011

Øyhopping - Reis med ryggsekk!!!

Å loffe rundt i Hellas på øyhopping innebærer at man forflytter seg mye, gjerne med både ferge, speedbåt, små personbåter, buss, minibuss, taxi og ikke minst til fots. I tillegg til de mange av- og påstigingene og gangavstanden til og fra de ulike transportmidlene, er øyene i Hellas gjerne kupperte, eller har brostein og kanter, eller man må krysse en strand for å komme til hotellet eller der er trapper i alle retninger osv. Det eneste riktige å ha bagasjen din i er ryggsekk. Uansett om du tenker at det må være praktisk med trillekoffert eller bag, så er ryggsekk det eneste som duger!


Fra Blue Star Naxos - ferge fra Pireus til Paros

Vi bruker store tursekker på 60-65 liter med god støtte og regulerbare stropper. Det er viktig at sekken sitter riktig på ryggen for å unngå belastningsskader, såre skuldre m.m. så sørg for å stille inn stroppene slik at de passer din rygg.

Vi har truffet endel loffere med alternative koffertløsninger i løpet av årene vi har øyhoppet. Kombinasjonen  britiske ungjenter på høyhelte sandaler med gedigne blytunge hardplastkofferter er blant gruppen som har gjort inntrykk. De lager spesielt lange køer når man skal inn på båter med bratte rillete landganger, ferger med 5 etasjer trapper før man når salongen eller små personbåter hvor man må klatre over ripen for å komme på. I tillegg til å skape mye irritasjon blant resten av passasjerene sliter de seg uforholdsmessig mye ut bare gjennom å buksere koffertene rundtomkring. Dette er selvfølgelig ekstrem-eksempelet, men selv det å reise med "normalstørrelse" på trillekofferten er ganske problematisk.


Fra ferge til personbåt - her er vi på Antiparos Lines fra Paros til Antiparos
Fergen skal videre til Naxos.

Det er ikke til å legge sjul på at det i havnene kan være meget kaotisk og uoversiktlig, og spesielt om man reiser med barn er det viktig å ha hendene fri slik at man kan holde dem i hånden. Med bagasjen festet til kroppen har man full kontroll på både familiemedlemmer og bagasje. Det er også praktisk å ha hendene fri til billetter eller penger når man skal på båtene og fergene.

Barna reiser selvsagt med egen ryggsekk. Om de er store nok bør de bære stort sett alle sine egne ting. Er de litt mindre kan de ihvertfall ha en liten sekk med tegnesaker, kort, bøker, blader og leker som de har ansvaret for. Dette hjelper til med å involvere barna i ferieformen og øker forståelsen for konseptet øyloffing. Minstefrøkna vår var 6 år første gangen vi reiste på øyloffing, og hun hadde, som alle oss andre,  egen sekk med alle sine ting i.


Vi venter på bilfergen mellom Paros og Antiparos - fra Pounta fergekai

Vi voksen reiser ofte med to sekker. En stor på ryggen med alt av klær og utstyr og en liten på magen med bøker, billetter, penger, drikke, mat, solkrem, musikk, mobiltelefoner, kamera, kort, spill og ellers alt man trenger på reisen. Det er svært praktisk når man må sette fra seg bagasjen på fellesplasser på båtene eller i oppbevaringsrommet på bussene. Da har man med seg alt av verdi inn i salongene, på dekk eller inn på bussen. Sekken trenger ikke å være stor, bare akkurat stor nok til de mest nødvendige tingene.


Kaien Pounta sett fra bilfergen

En annen praktisk ting med å ha med den lille sekken er at man også bruker den på øyene når man skal til og fra strand, på utflukter, på shopping o.l. Prinsippet om allround gjenstander gjelder i høyeste grad her. Vi har en liten vanlig sekk og en liten sekk med termofunksjon med oss. Da holder vi både drikke og mat kaldt både under reisene og når vi er på stranden eller på utflukt. En halvliter med frossent vann gjør nytten som kjøleelement :)


Vi venter på bussen i Parikia på Paros

Det fine med ryggsekk er at man også må begrense hvor mye man pakker med seg hjemmefra. Legg de høyhelte pynteskoene og finkjolene igjen hjemme. Prøv å tenke allround klær når du pakker, praktiske klær og sko/sandaler som kan brukes både på dagtid og kveldstid. Tenk også at de ulike plaggene enkelt skal kunne mixes med hverandre for å skape litt forandring.

I neste innlegg om øyhopping skal jeg gi dere gode tips om hvordan man med enkle grep kan pakke en oversiktlig sekk, og ha det oversiktlig og ryddig i sekken under hele reisen. Følger man disse tipsene vil man hele tiden ha full kontroll over hvor ting er, og man kan enkelt finne det man skal ha fatt i uten å rote utover hele sekken.

Ha en fortsatt trivelig kveld!

5 kommentarer:

 1. Eg kunne godt a ventet på bussen der altså :-)

  Herregud eg e bare SÅ klar for Hellas. men, vi har ikke bestilt noe enda.......lommeboken e tom :-(( men eg har planer om å vinne i Lotto i helgen, så da ordner deg seg :-))

  Klem W

  SvarSlett
 2. Hadde vært spennende tur......
  Et flott land....deilig
  Fin kveld til deg

  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Vi deler lottogevinsten da, W :)
  Lappeline: Det er helt utrolig herlig der :)

  Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 4. Jeg blir så glad hver gang jeg leser om familier som reiser på sånne turer med barn. Det er så altfor mange som velger charterturer med strand og bading hele uka. Men tror nok ungene lærer utrolig mye mer av f.eks øyhopping, der man får sett mer, og får ansvar for sine egne ting. Jeg er fast bestemt på å ta med ungene mine ut på spennende turer når jeg får barn hvert fall.. Jeg elsker å reise! :D

  Spennende lesning!

  SvarSlett
 5. Nå ble jeg fristet til å dra til Hellas igjen. har aldri prøvd øyhopping, men det hadde vært morsomt å prøvd. :)

  Ønsker deg en deilig torsdag!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...