mandag 31. januar 2011

Øyhopping - Pakk smart

Det å pakke i ryggsekk og reise fra den ene plassen til den andre kan være en utfordring når det gjelder å finne igjen tingene på en enkel måte. Når man har en eller to overnattinger på ett sted før man reiser videre må det være enkelt å pakke opp og ikke minst pakke ned igjen. Det bør heller ikke være et problem å finne en ren t-skjorte underveis på reisen, uten å rote til hele sekken.

Et viktig tips er å pakke alle klær og sko/sandaler i merkete tøysekker, og alle andre praktiske ting i gjennomsiktige eller merkete toalettmapper. NB! Bruk ikke plastposer/sekker til klærene. Den høye luftfuktigheten vil gjøre at klærene mugner hvis de ligger innepakket i tett plast i den varmen.


Sifnos

Vi har fått fatt i hvite enkle gymbagger i "skipssekkfasong" i bomull med snøring øverst. Alle typer bomullsekker kan brukes, men det er en fordel at de kan lukkes øverst. Får du ikke fatt i sekker i butikk, er de også enkle å sy selv av f.eks. hvitt lerretsstoff. Utenpå sekkene har vi merket og dekorert med tekstiltusj hva de inneholder og hvem det er sin. F. eks: "Mamma - T-skjorter, topper og kjoler". Merking og dekorering av sekkene er gøy for barna å holde på med som en forberedelse til turen.


På utflukt i buss på Sifnos

Vi har inndelt det slik at hver person har 4 bomulssekker: En til topper/t-skjorter/kjoler, en til shorts/bukser/skjørt, en til undertøy og badetøy, og en til sandaler/sko. I tillegg har alle sin egen "vanlige" toalettveske.

I de voksnes sekker har vi i tillegg gjennomsiktige toalettmapper med praktiske gjenstander. Vi pleier å kategorisere innholdet i mappene etter hvor de hører hjemme når vi kommer på et nytt hotell. F. eks. har vi en med shampoo, balsam, dusjsepe og sorte hundeposer (forklaring kommer). Den plasseres umiddelbart på badet.


Hovedgaten og havnen på Sifnos

Vi har en toalettmappe med all solkremen i (bortsett fra den vi evt. har i den lille reisesekken), Når den ikke er i bruk plasseres den i kjøleskap for å holde seg bedre i varmen. Vi har en med alt av ladere, minnekort og andre elektroniske dippedungser, og en med annet nødvendig utstyr som f.eks. foldekniv, t-lys, vinåpner, fyrstikker, klesklyper, vaskepulver m.m. I tillegg har vi en egen toalettmappe med reiseapotek! Den har vi med oss stort sett over alt på dagtid. Man vet aldri når uhellet kan være ute, og da er det kjipt at alt av plaster og rensemidler ligger på hotellet!


Fra båttur rundt Milos

En typisk voksensekk blir pakket slik: I hovedrommet legges de tre posene med tøy nederst og øverst diverse toalettvesker. En enkel reisejakke bør også ligge i hovedrommet lett tilgjengelig. Det er ofte vind på øyene og noen båtturer kan faktisk være kjølig hvis vinden er sterk. Ekstra pocketbøker, våtservietter og papirservietter pakkes i lokket. Håndklær og posen med sko/sandaler pakkes i bunnen av sekken (vi har sekker med åpning både oppe og nede).

De fleste hotellrom har knagger på veggene, slik at klessekkene enkelt kan henges opp ved ankomst. Sørg for at brukte klær som ikke er skitten/trenger vask plasseres i riktig sekk igjen, og du har full kontroll hele tiden! Nedpakkingen før avreise til en ny øy bør med dette systemet gå ganske så raskt og enkelt. Skittentøy kan oppbevares i en liten plastikkpose men bør skylles opp/vaskes så ofte som mulig.


Fra båttur rundt Milos

Til sist en forklaring på de sorte hundeposene :) På de greske øyer skal ikke toalettpapir skylles ned i kloakken, men kastes i eget spann ved siden av toalettet. Dette er fordi kloakkledningene er så tynne at de ellers blir tilstoppet ganske fort. Av hygieniske årsaker bruker vi sorte hundeposer til toalettpapiret. Enkelt og praktisk!

Neste innlegg om øyhopping vil handle om tips til en praktisk og anvennelige pakkeliste! Hva må/bør du ha med og hvorfor?

2 kommentarer:

 1. Mange gode tips hos deg her...har en del poser og små toalett vesker når vi er i seilbåten...ikke så altfor mye skap plass.
  Ser fristene ut....flotte bilder
  Ha en fin kveld
  Klem til deg

  SvarSlett
 2. For et informativt og bra innlegg :)
  Blir dårlig med slike turer på meg de neste årene, men hvis tiden kommer en gang, vet jeg hvem jeg skal spørre om råd ;)
  har litt pakke-erfaring fra årene i militæret da he, he.
  Nydelige bilder forresten.
  Du, jeg har en award m/ utfordring til deg inne hos meg! (helt frivillig altså).
  Ha en fin dag.
  SPURS!!!
  Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...