lørdag 22. januar 2011

Øyhopping - Overnatting

Jeg fortsetter med litt tips og råd om øyhopping i Hellas - denne gangen litt om overnattingsplasser.


Ny havn i sikte. Her ser vi innseilingen til Naxos

Hvis dere har lagt opp en foreløpig reiserute/ønskerute kan det være lurt å orientere seg på nettet og se etter hvilke overnattingsplasser som finnes på de stedene man ønsker å reise. Da får man også en viss oversikt over antall overnattingsplasser og prisnivået på de enkelte stedene. Det kan variere masse fra øy til øy og fra landsby til landsby.


Ankomst Santorini.

Vi har alltid bestillt noen eller alle stedene vi har tenkt å overnatte på på forhånd. Det er fordi vi har reist som familie på 5 i middel- og høysesongen, dvs juli og august, en tid da riften om de "beste" plassene er størst. Vi har også reist to familier sammen, og da kan det bli en utfordring å finne to store nok studioer/leiligheter på samme plass. Noen vil selvsagt hevde at det ikke er skikkelig øyloffing hvis man har bestillt rom på forhånd, noe jeg er helt uenig i. Man loffer like mye selv om man har en plan på det. For vårt vedkommende har det vært mest hensiktsmessig å kombinere litt bestillinger på forhånd med litt "på sparket" plasser.


På vei oppover fra havnen på Santorini

Det har aldri vært et problem å finne overnattingsplass ved ankomst til en ny øy selv om vi har vært to familier, men det tar litt tid å orientere seg og vurdere tilbudene, og man bør gå på befaring før man bestemmer seg. Det kan også være utfordrende hvis man har tenkt å bo i en annen landsby enn den båten ankommer til, men mange av tilbyderene ordner skyss fra havnen og til overnattingsplassen, enten man bare vil se på rommet eller man har bestemt seg for å ta det. Også ved forhåndsbestillinger er det endel som ordner skyss til og fra havnen hvis avstanden er stor.


Havnen i Adamas på Milos

Det er litt ulik praksis fra øy til øy når det gjelder hvordan man kan finne overnattingsplass. På noen øyer må man oppsøke turistinformasjonen eller reisebyrå for å få oversikt over hva som finnes, mens det andre steder står tilbydere på kaien og roper ut sitt budskap. Andre steder igjen må man selv oppsøke aktuelle overnattingsplasser gjennom å vandre gatelangs og se etter plakater og skilt med tilbud. På de stedene vi har tatt en sånn leterunde, har vi kun gått en eller to personer. Resten har vi parkert på en kafè eller på stranden med all bagasjen. Det er ihvertfall ikke å anbefale å gå rundt på leit med tunge sekker i solsteik og varme. Sånt blir det lett sure miner og kokehode av :)


Fra Illion Hotell i Firostefani - Santorini

Fordelen ved å ta ting på sparket er at man har mulighet til å prute på prisen. Det er myndighetene som fastsetter hvor høy pris utleierene har anledning til å ta for rommene. Derfor vil man finne oppslag på alle rommene med prisoversikt for de ulike tidspunktene i sesongen. Dette er maxprisen. Høysesongen variere litt fra øy til øy, men fra midten av juli og til slutten av august ligger prisene høyest. Santorini har f.eks høysesong fra mai til oktober, og prisene er veldig mye høyere her enn andre øyer. Dette gjelder både overnatting og bespisning.

Steinformasjoner på Milos

Håper det var til litt hjelp i forhold til spørsmål om overnattingsplasser når man er på øyhopping. Øyhopping skal være gøy og man må derfor velge det alternativet som passer det enkelte par,  familien eller gruppen. Noen ganger passer det gjerne å bare reise på lykke og fromme, andre ganger kan det være mest hensiktsmesig å bestille alt eller noe på forhånd. Her må man bare finne det alternativet man er mest komfortabel med. Lykke til!

Her er noen linker til hotellsider i Hellas
Hotels and Travel in Greece 
Greekhotel.com

1 kommentar:

 1. hei hei, ååååå herreguuuuud jeg er SÅ klar!!... Må bare diskutre litt...ha ha ha...Inge er også klar egentlig.....
  Men vi måtte hvertfall ha booket alt på forhånd, ellers hadde jeg fått krampedilla...ha ha ha.
  Bra fest? Får vi lese om deg i avisen?

  Ha en herlig lørdag :-)

  Klem W

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...