mandag 10. januar 2011

Begonia...er det bare for gamle damer?

Begonia har et ufortjent dårlig rykte som "gammel dame-blomst". Jeg har derfor bestemt meg for å forsøke å få Begoniaen inn som et naturlig innslag i de norske hjemmene igjen.



Før i tiden husker jeg at der stod begonia i nesten alle vinduer...ihvertfall de vinduer med hvite gjennomsiktige blondegardiner. Bakom Begoniaen kunne vi alltid skimte en gammel, grå dame som fulgte med på det meste. Fru Begonia hadde alltid full oversikt over hvem som gjorde hva med hvem og til hvilket tidspunkt. Hun satt der i vinduet sammen med blomstene og blondene sine og observerte og fungerte som en moderator for den oppvoksende slekt. Hvem ville vel bli observert av Fru Begonia mens man gjorde feile ting og rampestreker? I tillegg til observator og moderator fungerte nemmelig også Fru Begonia som informator. Visste Fru Begonia noe, ja da visste hele gaten og halve bydelen det i samme slengen.



Jeg oppfordrer med dette alle andre fruer og frøkener til å omfavne Begoniaen igjen. Kanskje vi klarer å gjeninnføre moderatorfunksjonen den en gang hadde hos den oppvoksende slekten. Dessuten er det tross alt en utrolig flott blomst! Jeg har kjøpt meg to Begoniaer hos Mestergrønn som har fått plass i stuevinduet og på vinskapet mitt på kjøkkenet. Var de ikke nydelige?

PS: Hvis jeg ikke husker helt feil mener jeg at en av Fru Begoniaene i vår gate het Fru Hansen :)

3 kommentarer:

  1. Smaken er heldigvis svært forskjellig!!! Minnes svært godt dagen da du kom på døren, med begonia til meg.....=))

    SvarSlett
  2. ha ha ha ha .. nja, er ikke helt overbevist, men skal vurdere saken. Jeg er egentlig litt gladere i snittblomster jeg, ettersom jeg blir litt fort lei (det er i det minste min unnskyldning)ha ha ha ha.....Og min kjære mann er VELDIG flink til å kjøpe snittblomster, min sønn også (6 år!). Merkelig nok er det ofte MITT kort som blir brukt på disse "shoppingturene", men men, det er jo tanken som teller.
    J, jeg skal seriøst vurdere det, men ikke ha for høye forventninger...ha ha ha ha

    Klem W

    SvarSlett
  3. Jeg elsker lyserosa begoniar..Det er meg og deg og de over 65*ler*
    Husker da jeg jobbet i blomsterbutikk at det var det over 60 som fikk helt panikk dersom det var tomt for begonia*ler*
    Synes det er en så vakker blomst.. Også er det omtrent den eneste potteblomsten jeg klarer å holde liv i*ler*

    Øyhopping i Hellas.. JA-TAKK..
    Elsker Hellas, vært flere ganger på ulike steder,men aldri øyhopping. Neste sommer kanskje :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...