søndag 22. mai 2011

ROGGBIF på en søndag

Været har den siste tiden vært meget ustadig og vilt her på vestlandet. I det ene øyeblikket er det sol og herlig varme mens det i neste øyeblikk kan hagle rundt ørene på oss. Med skiftende vær kan vi være så heldig å oppleve et av naturens nydelige fenomener...Regnbuen!



Denne søndagen var det i ett halvt minutt en kraftig regnbue på himmelen like utenfor stuevinduene. Solen kom igjennom en liten sprekk i skylaget samtidig som en kraftig regnbyge med skikkelig store dråper var på vei mot oss. Jo større regndråper, jo kraftigere farger...Derav en nydelig regnbue i kraftige farger.



Fra barneskolen sitter fremdeles huskeregelen for alle fargene i regnbuen igjen: ROGGBIF. Rød - oransje - gul - grønn - blå - indigo - fiolett. Fargene i primær-regnbuen holder rekkefølgen fra ytterst til innerst, mens det ofte også finnes en svakere regnbue utenpå, sekundær-regnbuen, hvor fargene opptrer i motsatt rekkefølge.

Det var ukens naturvitenskapelige oppdatering. Nå er det bare til å få på seg ytterklærene og lete etter gryten med gull i enden av regnbuen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...