torsdag 5. mai 2011

Kjøkken med cafèpreg

For noen år siden rev vi ned veggen mellom kjøkken og stue, og investerte samtidig i nytt kjøkken. Vi ville ha noe som var både personlig og stilfullt, og valget falt på et italiens designkjøkken som vi kjøpte via et firma som drev direkteimport fra fabrikk i Italia.


Kjøkkenet ble levert i ferdigmonterte moduler, og ble montert på en dag. Vi valgte oss mørke skrog og sorte/koksgrå høyglans fronter.


Vi har prioritert masse store skuffer hvor vi oppbevarer det meste av matvarer og utstyr og kun to liggende overskap til glass, kopper og boller for å få et litt luftigere uttrykk.


Der er aluminiumslisting både fra benkeplatene og mot vegg i bakkant, en kraftig aluminiumslist i fremkant av benkeplaten samt aluminium sokkellist.


Håndtakene har vi valgt i blankt metall for å stå frem mot den skinnende overflaten på frontene. Aluminiumslisten på sokkelen gir en fin kontrast mot det hvite gulvet.Blandebatteriet til vasken har vi også holdt i en litt stram men spesiell stil. Dette er fra FM Mattsson og vi liker det veldig godt!Siden vi ikke har så mye skaper har vi det meste av utstyr til matlagingen fremme. Her er det lett tilgjengelig, veldig oversiktlig og skaper samtidig litt liv.Til de daglige måltidene benytter vi cafèbordet på kjøkkenet. Dette er fra Ikea, og setter virkelig prikken over i-en for å få et litt urbant cafèpreg på kjøkkenet. Vi er også kjempefornøyd med at stoltrekkene kan vaskes på 60 grader :)Kaffekroken hjelper jo selvsagt også på for å gi kjøkkenet  et godt cafèpreg.


Både det funksjonelle og det estetiske er vi veldig fornøyd med, men det aller beste med det nye kjøkkenet er benkeplassen! Før hadde vi kun noen få små benkestubber mellom kjøleskap og vask, og mellom vask og komfyr. Vi prioriterte derfor å ha en lang sammenhengende benkeplate langs hele vindusveggen. Vi angrer ikke ett sekund!


Her ser du "utsikten" fra kaffekroken mot kokesonen. Kjempeherlig med laaaang benkeplate for meg som elsker å lage mat :)

Håper dere likte den lille bildekavalkaden fra Fru Hansens kjøkken. Ha en fortsatt strålende kveld, og husk å sikre deg noen vinnersjanser på giveawayen min :)

3 kommentarer:

 1. DØDSFINT!!!!!!!!!!!!!!!!! Eg og vil ha sånn benkeplate!!!! Såånn laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang! Har bare to stubber vi...noe dritt!

  Klem klem W

  SvarSlett
 2. thanks for stopping by my blog..i looked at your photos of greece..wow you're lucky to go there so often!
  cheryl x

  SvarSlett
 3. Herlig kjøkken du har med skikkelig kaffekrok
  Nå skal jeg hive meg på Give awayen din
  Håper jeg rekker den

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...