lørdag 16. april 2011

Øyhopping - Kontant eller kort?

Når man er på reise er det alltid greit å ha med seg kontanter slik at man kan klare seg ihvertfall ett døgn om kortene ikke skulle fungere eller man av andre årsaker ikke kan benytte kort. På øyhopping i Hellas bør man utvide kontantkassen endel, for det meste her foregår kontant.Vi betaler, nesten uten unntak, alt med kontanter. Det er kun på de store hotellene i Athen og noen få andre "proffe" overnattingssteder vi foretrekker å betale med kort. Noe av årsaken til dette er at de aller fleste utleierne på øyene er private drivere og tar rett og slett ikke kort. En annen årsak er at det ofte er billigere å betale kontant. Noen hoteller og overnattingssteder har ulike priser basert på om man gjør opp med kredittkort eller kontanter.


Mylopotas beach på Ios

Kjøper du båtbilletter til forflytning fra den ene øyen til den andre kan du som regel betale med kort, men noen av turistinformasjonene/billettkontorene tar ikke kort når de selger lokale båtturer. Da fungerer de kun som mellom-mann for kontant oppgjør. Dvs at hvis du vil ta deg en organisert båttur rundt en øy eller til en avsidesliggende strand, må du beregne kontant betaling når du kjøper turen eller når du går ombord i båten. På bussreiser og i taxi er også kontanter det eneste som fungerer. Merk at for bussreiser er det vanlig at billett må kjøpes på en kiosk eller i billettbod før du går på bussen.


Vi nyter kveldssolen på Ag. Prokopios, Naxos, etter en lang dag på reise

På spisesteder og tavernaer betaler vi også alltid med kontanter. Det samme gjelder i de lokale butikkene, som bakeriet, "supermarkedet", grønnsaksmarkedet og kioskene. For det første virker det også her som at det er foretrukket med kontant betaling, og for det andre er det mange steder som rett og slett ikke har tilrettelagt mulighet for kortbruk. 


Fra en taverna på Kimolos.
Restauranter på de fleste øyene har papirduker med kart over øyen på

For dem som ikke ønsker å ta med seg hele feriebudsjettet i kontanter hjemmefra, er minibanker en god ting. De aller fleste øyene har en minibank eller to, men det skjer at minibankene er ute av drift eller tom for penger, og da kan det kan ta litt tid før de ordnes eller fylles på igjen. En tommelfingerregel er derfor å alltid ha nok kontanter tilgjengelig for minst de neste 3-4 dagene. Husk å beregne inn utgifter til både båtreiser, buss/taxireiser, oppgjør for rom, mat og drikke og evt. andre nødvendige ting frem til du har mulighet for å få fatt i nye kontanter.

Flere reisetips for øyhopping i Hellas finner du her

Eurobildet er lånt av itslearning.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...