mandag 18. april 2011

Påskestemning i skogen

Litt påskestemningsbilder fra Huset i SkogenPalmehelgen lå regnet tungt over skogen og de siste 24-30 cm med slush-snø i hagen holder på å smelte. Ikke så veldig sjarmerende med blautaskit (bergensk for sørpe) og skitten snø over alt. Også vi som så gjerne ville starte våropprydningen i hagen...


Ikke så veldig fresht og frodig akkurat nå

Inne var det kos og varme med fyr på peisen, stearinlys og påskesnop i lange baner. Påskepynten har tatt plass og muntrer opp i interiøret.

Begonia fra Rema 1000, påskeegg i stål og duk fra Kremmerhuset

Jeg har egentlig ikke tradisjon for å pynte så veldig til påske. Ihvertfall ikke hjemme. Vi feiret alle mine barndoms-påsker på familiehytten på Holsnøy, så det var der påskepyntingen foregikk.


Den ser litt forundret ut, den lille påskekyllingen med "kurv" fra Black Design

I Huset i skogen har vi kjøpt inn litt påskepynt, men ikke i store mengder. Kun litt små påskeklatter her og der for å få inn noen gule elementer. Det praktiske med gult er at det er den fargen man trenger forholdsmessig minst av for å bli lagt merke til i interiøret. Det vil også si at mye gult blir fort overdose.

Påskeegg fra ifjor er fint som pynt i vinduskarmen. Mon tro om det ligger snop i...?

Det blir ikke påske uten noen egg som pynter opp, og disse herlige eggene med oppheng fant jeg hos Kremmerhuset. Søte og dekorative uten å "skrike" for mye mot alt det hvite.


Tre egg i snor på knaggerekken under den ene tallerkenhyllen

Søte appelsiner på gul påskeduk lager litt stemning på kjøkkenet

Det er ikke så mye som skal til for å få påske inn i en ellers hvit stue.

Til påsken hører det selvfølgelig med masse god mat. Vi ser frem til både røkt pinnekjøtt, lammelår og innvielse av grillsesongen. Oppskrift på en påskeklassiker som pålegg, til koldtbord eller tilbehør til grillmaten finner du her: nydelig eggesalat. Ønsker alle en herlig påskeuke!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...