mandag 14. mars 2011

Spisestuen - en salig mix

I vinter forminsket vi stuen for å bygge et nytt foreldresoverom. Vi benyttet da anledningen til også å fornye spiseplassen på kjøkkenet. En skikkelig spisestue var en av tingene vi savnet ved den planløsningen vi hadde tidligere. Vi hadde, og har, åpen løsning mellom stue og kjøkken, og der var stor og god spiseplass på kjøkkenet, men vi savnet det å avogtil spise i litt andre omgivelser, særlig når vi hadde gjester eller ved spesielle høytider. Vi valgte derfor å anlegge spiseplass i stuen igjen, og benyttet det vi allerede hadde av møbler.



Spisestuemøblementet vårt er en salig mix av gammelt og nytt, av utemøbler og innemøbler. Spisebordet i glass og aluminium var opprinnelig et hagebord. Dette kjøpte vi for mange år siden på Living. Vi hadde det utendørs de første sesongene, men vi syns egentlig det var for flott til å kun benyttes i sommerhalvåret (og når man bor i Bergen begrenser jo også finværsdagene seg), så vi byttet ut et gammelt slitt bord vi hadde inne på kjøkkenet med hagebordet.



Stolene var opprinnelig ganske kjedelige klarlakkerte trehvite IKEA-stoler. Disse har vi også hatt i åresvis, men i forbindelse med utskifting av kjøkkenet for noen år siden fikk de en overflatebehandling med koksgrå/gråsort maling. Jeg ville ha den litt rustikke looken på dem, og de er derfor kun malt i ett strøk. I tiden som har gått siden de ble malt, har vi gjennom bruk slitt vekk deler av fargen på utsatte steder. De slitte etaljene som har kommet frem gir stolene litt sjel og historie, syns jeg. Stolputene er fra IKEA, og vi har valgt dem hvite for å få sammenheng mellom de sorte stolene, det grå stramme bordet, det hvite vitrineskapet og det grå skapet.



Vitrineskapet har jeg skrevet om før, men for å gjenta meg selv litt, så var det opprinnelig i ubehandlet tre og hadde en stor pyntelist oppå. Skapet holdt på å gå på hodet ut for endel år siden, men fikk nytt liv gjennom en liten forvandling med maling og fjerning av pyntelist.



I vitrineskapet oppbevarer vi finservice, vinglass, kaffeservice, serveringsskåler og kakefat. Noe nytt, noe arvet og noe loppisfunn. I den grå Billy bokhyllen har vi en mix av annet utstyr til oppdekking, servietter, stearinlys m.m. Det er ganske herlig å ha samlet alt vi trenger til å dekke et festbord så nærmt spiseplassen!



Siste tilskudd i oppfriskingen av spiseplassen er nye glassknotter til dørene på vitrineskapet. Jeg syns de løftet skapet fra å være litt kjedelig og ordinært, til å få et lite preg av design og eksklusivitet over seg. Er ikke alltid så mye som skal til, vet du :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...