søndag 27. mars 2011

Oppussingssøndag

Om en drøy måned er det konfirmasjon igjen i heimen, og når det nærmer seg en konfirmasjon oppdager vi alltid plutselig masse oppussingsprosjekter. Idag var det oppstart på prosjekt male dører!


Fargen heter Klassisk Hvit, og jeg maler med Jotun Lady Interiør glans 40, vannbasert.


Dørene var i sin tid trehvite og ble for endel år siden malt i en lys grå farge. Nå skal de forvandles til hvite, og jeg hadde et lite håp om at vi kun trengte ett strøk. Det håpet forsvant fort, men nå er første dør ferdig malt i to strøk og står bare å tørker :) Kun to dører igjen i denne omgang!


Dagens arbeidsredskaper.

Å male dører er faktisk egentlig ganske kjedelig. Der er så mange krinkelkroker, spesielt på dørkarmene, og med dørblader med 3 "speil" blir det litt krinkelkroker der også. Vi har bestemt oss for også å bytte ut dørhåndtakene nå når vi pusser opp dørene, så da blir det heldigvis en hindring mindre i malerarbeidet der også.


Her kommer nye tøffe dørhåndtak

De som er på nå er messingfarget og begynner å bli veldig preget av tidens tann (og det er ikke på en positiv, patina-aktig måte). De skal erstattes av nye håndtak i børstet stål-utførelse og jeg har en mistanke om at det vil passe mye bedre inn i vårt sort, hvitt og grått-univers!


Lekker hvitfarge! Stort sett hele Huset i skogen er malt i denne hvitfargen.

Når dørere er ferdig malt kommer det helt sikkert til å dukke opp flere overflater som trenger litt behandling før konfirmasjonen. Føler på meg at trappen også burde vært gitt ett toppstrøk, og konfirmanten selv ønsker seg en fondvegg i lilla på rommet sitt.
Vi kommer til å bli gode følgesvenner i tiden fremover vi...meg og malingsrullen :)

1 kommentar:

  1. Heldig er du som har dører som kan males...det kan ikke de i underetasjen hos oss.....og det er ikke håp om å skifte de...da er det en som må bearbeides mye.
    Lykke til med malingen og forsatt fin kveld
    Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...