tirsdag 27. desember 2011

Julebrunsj - og oppskrift på deilig rødbetsalat

I romjulen spiser vi ikke frokost og lunsj. Vi slår heller det hele sammen til en herlig julebrunsj med godt brød, et stort utvalg av deilig pålegg med passende tilbehør og hjemmelagde salater. 


Julebrunsjen skal nytes vel og lenge, og helst skal man ha smakt på litt av alt. Det kan være en utfordring, men trikset er å ikke spise for fort, og ikke å spise en hel brødskive med samme pålegg.

 
Jeg deler alltid skivene i 4 biter, og lager heller høye små skiver med mye pålegg. På den måten klarer jeg ihvertfall nesten å komme meg gjennom hele utvalget :)  
Oppskrift på eggesalat og potetsalat. Rødbetsalaten lages enkelt slik:

Rødbetsalat
1 glass syltede rødbiter
1 grønt eple
2 sjarlottløk
1/2 boks rømme
1/2 pose majones (Mills)
Salt og pepper

Tøm vesken av rødbetene og skjær dem i små biter. Skrell eplet og skjær i små biter. Hakk løken og bland alt sammen med rømme og majones. Smak til med salt og pepper. Salaten er best om den står noen timer før servering. Smaker nydelig til julesylte, lammerull, kokelår og juleskinke.

Ha en fortsatt fin romjulstid!

1 kommentar:

  1. Nam nam....selv om jeg har fått nok mat for flere mnd!! Høykarbo diett er ikke å tøyse med. Som det så kjent heter: "Det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller. Men det du spiser mellom nyttår og jul " :-)

    Venter på svar ang gulv...hint hint :-)))))

    klem klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...