søndag 4. desember 2011

Smalahove gir også julestemning

Høsten er tiden for Smalahove, men for oss gir også smalahove god julestemning! Smalahove er svidd, saltet og røkt, og gir en helt fantastisk lukt i huset når det kokes.



Tilbehøret er det samme som vi bruker til julemåltidet, kokte poteter og kålrabistappe, og siden vi spiser røkt og saltet pinnekjøtt på julaften lukter det skikkelig jul under tilberedningen.



Eksemplarene på bildene ble inntatt under særdeles hyggelige omstendigheter i Huset i skogen for litt siden. Da hadde vi i tillegg røkt pinnekjøtt som supplement.

Fyr i peisen skaper god varme og hyggelig stemning

Til måltidet serverte jeg en italiensk perlende rødvin. Spennende smakskombinasjon som gav mersmak. Ungdommen fikk selvsagt julebrus til :)

Levende lys må til for å få rett ramme rundt et koselig måltid

 Neste smalahove/pinnekjøttmåltid skal forsøkes servert med en tørr Cava eller Prosecco. Kan nesten ikke vente :)

1 kommentar:

  1. Smalahovet er godt, men litt skeptisk når det ligg HELT på et fat.

    Klem og kos, og eg vil se bilder av Ikea-kjøpene :-)
    God bedring til mannen.

    W

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...