lørdag 31. desember 2011

Nyttårsbord

Et spennende og innholdsrikt år går mot slutten, og et helt nytt og ubrukt år står klar til å fylles med nye opplevelser. Kvelden skal markeres i rolige omgivelser hjemme med familien over et herlig pinnekjøttmåltid.


Bordet er dekket i sort, hvitt og sølv, med innslag av litt natur. Syns det er det kjekt med litt roligere uttrykk etter en litt mer fargerikt pyntet julebord. "Løperene" har jeg laget av avklippede gardinrester. Enkelt og effektfullt.


Det er ikke alltid så mye som skal til for å få en festpreget ramme på borddekkingen. Jeg sverger også til at det ikke skal være for mye stæsj på bordet. Man skal jo ha plass til både maten og ha rom for gode samtaler uten å måtte dukke frem bakom store blomsteroppsatser eller ruvende kandelabre.


Noen få kongler og pappstjerner i sølv på en hvit serviett. Enkelt og lekkert. Dekketallerkenen er i sort hardplast.


Blomsten skal få pynte opp bordet helt til maten kommer. Etter det blir det hovedsaklig kubbelysene, konglene og stjernene som utgjør pynten. Pynten fra fatene legges bare på løperen og får ny funksjon der.


Enkle stjerner tas frem igjen år etter år til nyttårsbordet. De fungerer på de aller fleste underlag, og med de aller fleste stiler.


Vi gleder oss masse til pinnekjøttet serveres og vi kan innta det siste middagsmåltidet i 2011 sammen.


Nydelig amaryllis som jeg fikk i bursdagsgave tidligere i måneden. Passet perfekt at den stod fullt utsprunget til nyttårskvelden!


...og Cavaen ligger selvfølgelig til kjøling! Riktig god nyttårsmarkering ønskes til alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...