fredag 3. juni 2011

Musemysteriet oppklart (NB: Sterke bilder)

I hele vinter har vi hatt ubudne gjester i Huset i Skogen. De har virkelig tatt seg til rette og spist mat, rotet, ødelagt og herjet helt uten lov. Vi har lurt lenge på hvordan de har kommet seg inn, og endelig fant vi svaret.


Innerst i kroken under trappen opp til 2. etasje fant vi ett lite hull i veggen. Det ser egentlig ut som et helt klassisk musehull tatt direkte ut fra en hvilken som helst tegnefilm. Her har musene hatt fri tilgang til husly når snøen har lagt i tykke lag utenfor, og de har kost seg med å gnage hull i alle tøflene og lage seg koselige, myke ”senger” av alle de oppgnagede tekstilene. Stearinlys har tydeligvis fungert godt som føde, og de har brydd seg lite om hvor de har gjort sitt fornødne.


Konsekvensen av gjestenes herjing var at vi måtte sette hardt mot hardt, og vi så oss nødt til å fakke inntrengerne. Vi satt derfor ut feller med litt deilig Strandaskinke på, og jaggu ble det ikke fangst. Man ser av bildet at det må ha vært fult hus og stormende jubel idet vi forlot åstedet. Her har de virkelig slåss om å komme frem til godbitene først :)


Det var et ganske spesielt syn som møtte oss når vi fant disse to krabatene i samme felle i vinter :) Men nå skal inngangen være tettet. Ihvertfall i det musehullet som vi fant under trappen. Kun tiden vil vise om det var det rette musehullet eller om der er flere lure innganger til Huset i Skogen for små ubudne gjester.

1 kommentar:

  1. jæklar! Tenk å spise sure tøflusser.......... skål my dear!! :-)

    Klem klem W

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...