fredag 30. september 2011

Dele reisetips?

Mange interiørbloggere (og andre bloggere for den del) skriver ikke bare om interiør, men også om gode reiseopplevelser og turer de har vært på. Er du lysten på å dele dine gode reisetips eller et spennende reisebrev med andre interesserte reiseglade mennesker?  Nå har du muligheten til å nå lesere som ikke nødvendigvis følger interiørbloggerne så tett.


 

På den nyopprettede bloggen Norske reiseblogger er der lagt til en hendig funksjon hvor alle type bloggere kan dele sine reiseinnlegg også selv om de ikke har en typisk reiseblogg. Her er også muligheter for å sende inn reisebrev selv uten egen blogg, så her skal det være mulighet for alle å delta. 

Klikk på bildet eller linken og du kommer direkte inn til Norske reiseblogger, og du kan linke opp dine aller beste reisetips :)

Har du, eller kjenner du noen, som skriver en ren reiseblogg er det selvsagt også mulighet for å registrere hele bloggen på siden.

Ha en super helg alle sammen!

torsdag 29. september 2011

Snart trekning av giveaway

Om få dager trekkes gavekortet fra nettbutikken Lobelia som jeg så generøst har fått som en feiring av 25.000 visninger. Lørdag 1. oktober kl. 23.59 avsluttes giveawayen, og trekningen foregår.



Vil du være med i trekningen er det bare til å gjøre følgende:

Legg deg til som følger av Fru Hansens verden på facebook og du har 1 vinnersjanse

Del facebooksiden med dine venner i tillegg, og vips, så har du hele 5 vinnersjanser!


Klikk på logoen, og du kommer direkte til Fru Hansens verden på facebook!



Husk å poste under innlegget hvor mange vinnersjanser du har gjort deg fortjent til!

Lykke til :)

onsdag 28. september 2011

Høst på trappen

Lyngen trives godt på trappen ute, og nå har de fått et nytt og flott bosted i en herlig boks med franskinspirert motiv utenpå. Boksen er kjøpt hos Solstrand interiør i Bergen sentrum.




Syns det ble en herlig rustikk høststemning med den flotte boksen. Den er sikkert ment til å oppbevare magasiner eller lys eller lignende i innendørs, men jeg syns den tok seg godt ut utendørs også. 



Dørmatten i bakgrunnen er fra House Doctor og er også kjøpt hos Solstrand interiør. Ved nærmere ettertanke slår det meg at jeg virkelig har lagt meg på skriftprint-stilen i det siste. Både kjøkkenhåndkler, pynteputer til stuen, diverse skilter, veggposter, dørmatte og blomsterkasse er med trykte bokstaver i ulik utførelse. Lurer på hva som blir det neste :)

lørdag 24. september 2011

Ullpleddvær

Det er ullpleddvær for tiden. Tynne fleecepledd som var deilige i sommer (sommer?) gir ikke samme lunhet nå når høsten suser utenfor...det må ull til.




Kid fant jeg dette deilige ullpleddet i en nydelig gråmelert utgave. For de som liker det litt mer fargerikt i hjemmet fantes de i masse flotte og lune høstfarger også.



I min sort/grå/hvite verden passet det perfekt inn :)


Ha en lun høstdag! 

onsdag 21. september 2011

Cala i høstdrakt

Cala er en av mine favorittblomster og den tåler godt å stå enten helt alene, som innslag i bukett eller i en spredd gruppe. Idag kom jeg over noen aldeles nydelige Cala i skikkelig høstdrakt, en dyp burgunderbrunlig farge.




Calaene har fått plass i vinduskarmen i stuen i små vaser beregnet for få blomster, og de trenger ikke følge av andre blomster eller planter for å være dekorative. De tar faktisk ganske mye "rom" bare i seg selv.




Sjekk ut den herlige formen på blomsten! Og fargen er bare deilig høst :)


25.000 visninger = giveaway

Fru Hansen bloggen er snart oppe i 25.000 visninger siden oppstarten tidligere i år, og det må selvfølgelig markeres med en aldri så liten giveaway.





I gledesrus henvendte fruen seg til nettbutikken Lobelia og fikk der til en sponsoravtale i forbindelse med markeringen. Det betyr at et gavekort på 250,- finner veien til en heldig vinner i løpet av kort tid, og det uten egentlig å gjøre så veldig mye. 


Klikk på logoen og du kommer direkte til Fru Hansens facebookside
eller benytt facebooklinken i høyre marg.


Fru Hansen ønsker å få opp antallet følgere på Facebooksiden sin og reglene er enkle. 

1 vinnersjanse hvis du er eller legger deg til som følger av Fru Hansens verden på facebook

Hvis du vil øke vinnersjansene dine betraktelig deler du Fru Hansens verdens facebookside med dine venner. Du får da hele 5 vinnersjanser! 

Husk å poste under innlegget her hvor mange vinnersjanser du har gjort deg fortjent til

Trekningen foregår 1. oktober 2011. Lykke til!

PS: Husk også å ta turen innom nettbutikken Lobelia

tirsdag 20. september 2011

Forandring fryder

En liten ommøblering gir både stor forandring og følelsen av "nytt" rom. I helgen har det vært foretatt en aldri så liten flytteøkt på skaper og spisebord, og vips...ny stue :) I tillegg har fått opp denne flotte tak-til-gulv posteren fra House Doctor. Knallstilig, spør du meg!




Posteren bestilte jeg gjennom Solstrand Interiør i Bergen Sentrum. Kjapp og enkel levering fra en utrolig hyggelig mann bak skranken. Posteren er hengt opp med vanlig plakatkitt slik at den enkelt kan flyttes etter smak og behag. Veldig praktisk.




Fatet på bordet er arvegods og gjør seg veldig flott med telysestaker på rad og rekke. Jeg foretrekker enkel dekor på spisebordet for å holde litt stramme linjer siden plassen ellers en en salig kombinasjon av frostet glass, aluminiumsrammeverk og malt treverk i slitt "look".



Keep it simple!


lørdag 17. september 2011

Tid for Bacalao

Høst og vinter er en super tid for deilig Bacalao. Idag innleder Fru Hansen Bacalao-sesongen med en stor gryte rykende varm, nykokt Bacalao. Det skal ta tid å lage skikkelig god mat, og det er påkrevet med et aldri så lite "arbeidsglass" eller to med portugisisk rødvin når man lager Bacalao.



Bacalao på kok. Kun 1 time unna en nydelig måltid nå :)


Oppskriften har vi snekret sammen selv gjennom å smake oss frem til den kombinasjonen vi syns gir oss den beste smaken. Det har med andre ord være endel prøving og feiling, men vi har ihvertfall funnet en kombinasjon som gir akkurat den "stingen" som bør være og den rike smaken som bør være. Oppskriften er til 6-8 personer, men vi lager alltid en stor gryte uansett om vi har gjester eller ikke. Må jo ha en smak dagen etterpå også :)

Oppskrift på Fru Hansens Bacalao

2 dl olivenolje
2,5 kg poteter - Skjæres i skiver (NB! De må være av den kokefaste sorten. Jeg bruker ofte Asterix)
4 løk - skjæres i skiver
900 gram klippfisk - gram er i tørket vekt - skjæres i ca. 7x7cm biter
1 glass sorte oliven uten stener
1 glass grillet rød paprika - skjæres i strimler
4-5 fedd hvitløk - enten hakket eller presset i hvitløkspresse for mest mulig smak
1 glass soltørkede tomater i olje - hakket
3 røde chillipepper - deles i to og skives. Fjern ca. halvparten av frøene (frøene er sterke!)
3 bokser hermetiske tomater - hakket

Vann ut fisken i anbefalt tid (les bruksanvisning på pakken eller spør i fiskedisken hvis du kjøper "fersk" klippfisk). Svi av oljen i en stor panne. Dvs at du varmer opp oljen slik at du ser den beveger seg og ryker litt. Trekk så pannen av og avkjøl litt.

Legg så ingrediensene lagvis i samme rekkefølge som oppskriften står. Poteter - løk - fisk - osv...Hvert lag avsluttes med hermetiske tomater. I en stor panne med denne oppskriften lager jeg tre lag. Ha på lokk og kok opp. La det småkoke i ca. 1,5 - 2 timer. NB! Ikke rør i gryten, men beveg innholdet gjennom å riste litt frem og tilbake på kjelen jevnlig.

Server rett fra gryten og sett gjerne frem litt maldonsalt for å fremheve smakene. Nyt med god portugisisk rødvin i store, deilige glass. Enjoy!

torsdag 15. september 2011

Gratis gulvplanker!

Kunne du tenkt deg noen av disse gulvplankene til hjemmet ditt? Snart lanseres en spennende event hvor du kan få disse gulvplankene helt gratis. Vi har ca.700 kvm gulvplanker som vi skal gi bort, så det skal være nok til at de fleste får seg en liten eller større bit :)



Tenk så stilig å lage sin egen sengegavl, veggdekor, gangbord eller andre spennende småmøbler eller interiøreffekter. Følg med på bloggen for informasjon om når og hvor :)

mandag 12. september 2011

Gode sommerminner

Regnet høljer ned, og verre skal de vistnok bli i løpet av uken. Da er det godt å ta frem igjen litt gode sommerminner med spennende fotomotiver fra vakre Hellas.




Utenfor en gammel vindmølle i skyggen av et tre stod et lite esel tjoret fast. Den var på daglige turer med sin eier; en gammel kone. Treet var nok godt å ha når temperaturen nærmet seg 40 grader C og vinden glimret med sitt fravær.




Vindmøllen er i bra stand, ihvertfall utenpå, og står som et landemerke på en liten høyde ved innseilingen til Antiparos. Vindmøller er klassiske fotomotiv i Hellas, på lik linje med de små hvite kapellene med blå kupler.



Vakre detaljer! 

søndag 11. september 2011

Noe å se frem til...

Deilig varm kakao i høst- og vinterkulden er virkelig noe å se frem til. Store, rommelige kopper er et must for å nyte en god kakao, og jeg har funnet meg noen som virkelig er dedikert til formålet.




Man skal være ganske tøff for å tørre å putte noe annet i disse koppene enn kakao :) Som skriften tilsier er de ganske oppsatt på oppgaven som kakaokopp!



Koppene er fra Riviera Maison, og jeg føler på meg at de kler godt en stor kremdott på toppen av kakaoen. Mmmmmm....

tirsdag 6. september 2011

Vin-coasters

Vi har vel egentlig ikke noe godt ord for coasters på norsk. Brikke eller underlag blir vel det nærmeste, men det høres liksom så kjedelig ut. Da er det mye bedre med coaster :) Disse ble innkjøpt i forrige uke.




Coasterne kom i en herlig liten mudderfarget bastkurv og er riktig så dekorativ å se på. Som jeg skrev før så var det veldig mye flotte varer i denne utførelsen hos Riviera Maison. Jeg klarte å begrense meg til to store lykter og coasterne i den mudderfargede basten. Lyktene kan du se her 





Det er 6 coastere i kurven. De er i tre-utførelse og har teksten "vin" printet på. Det levner liten tvil om hvilket formål disse har utover høsten og vinteren. Den øverste har faktisk til vært i bruk allerede :)




Den tiden de ikke er i bruk har de fått tildelt oppgave som dekor i en trebakke fra Home & Cottage. Glassyktene kommer også herfra, mens de sjokoladebrune kubbelysene er kjøpt hos Nille

mandag 5. september 2011

Gone Shopping

Skilt er populært for tiden. Både store og små, humoristiske og alvorlige, til utebruk og innebruk. Jeg har ennå¨ikke slått meg helt på skilttrenden, men på skatollet har jeg nå fått på plass et nytt skilt som jeg syns passet perfekt inn. Skiltet er fra Riviera Maison, Bergen.




"Gone Shopping" er jo drømmebudskapet for en i min bransje! Sikkert derfor jeg falt for det med en gang jeg så det ligge på hyllen i butikken.




Skiltet har fått plass sammen med et printet versjon av "Conditien ende be", oppskrift på hyldedrikk som jeg har fått i ordregave fra nettbutikken Lobelia, fystikkeske med nydelig motiv fra Farmors Hus, og en søt metallboks med motiv som jeg har fått i julegave.





 
Kjekt med litt forandring og fornying nå når høstmørket senker seg og regnet begynner å tromme mot rutene.

torsdag 1. september 2011

Høstkos i vinduskarmen

Vi har bladd om til september på kalenderen, og har dermed startet på den første høstmåneden. Da er det på tide med litt høststemning innendørs.




Hele kaffebønner i små vinflasker fra Hellas dufter nydelig og pynter fint opp. Kjekt med litt høstfarger nå når det går mot lune kvelder under pledd i sofaen.




Igår kveld var jeg på lansering av høstens varer på Riviera Maison i Bergen. Med bobler i glasset og rabatt på høstens varer var det lett å bli litt revet med, så Fru Hansen kom derfor hjem med to fulle poser med lekre høstnyheter.



Lekre lykter fra Riviera Maison skal skape god stemning i vinduet når mørket faller på. Riviera Maison bugnet over av varer i flettet bast i mellombrun utførelse. Hadde lyst å kjøpe nesten alt! Fargen på basten skaper et varmt skinn når lyktene tennes.






Blomster i varme, høstlige farger pynter også opp. Vasen Boblen er designet av Finn Schøll, og fremhever blomstene på en helt egen måte.




Lyshusene er tatt frem igjen etter å ha hatt en liten pause siden i vinter. De er jo bare så søte og dekorative.




Litt mer shoppingnytt kommer snart :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...