lørdag 17. september 2011

Tid for Bacalao

Høst og vinter er en super tid for deilig Bacalao. Idag innleder Fru Hansen Bacalao-sesongen med en stor gryte rykende varm, nykokt Bacalao. Det skal ta tid å lage skikkelig god mat, og det er påkrevet med et aldri så lite "arbeidsglass" eller to med portugisisk rødvin når man lager Bacalao.Bacalao på kok. Kun 1 time unna en nydelig måltid nå :)


Oppskriften har vi snekret sammen selv gjennom å smake oss frem til den kombinasjonen vi syns gir oss den beste smaken. Det har med andre ord være endel prøving og feiling, men vi har ihvertfall funnet en kombinasjon som gir akkurat den "stingen" som bør være og den rike smaken som bør være. Oppskriften er til 6-8 personer, men vi lager alltid en stor gryte uansett om vi har gjester eller ikke. Må jo ha en smak dagen etterpå også :)

Oppskrift på Fru Hansens Bacalao

2 dl olivenolje
2,5 kg poteter - Skjæres i skiver (NB! De må være av den kokefaste sorten. Jeg bruker ofte Asterix)
4 løk - skjæres i skiver
900 gram klippfisk - gram er i tørket vekt - skjæres i ca. 7x7cm biter
1 glass sorte oliven uten stener
1 glass grillet rød paprika - skjæres i strimler
4-5 fedd hvitløk - enten hakket eller presset i hvitløkspresse for mest mulig smak
1 glass soltørkede tomater i olje - hakket
3 røde chillipepper - deles i to og skives. Fjern ca. halvparten av frøene (frøene er sterke!)
3 bokser hermetiske tomater - hakket

Vann ut fisken i anbefalt tid (les bruksanvisning på pakken eller spør i fiskedisken hvis du kjøper "fersk" klippfisk). Svi av oljen i en stor panne. Dvs at du varmer opp oljen slik at du ser den beveger seg og ryker litt. Trekk så pannen av og avkjøl litt.

Legg så ingrediensene lagvis i samme rekkefølge som oppskriften står. Poteter - løk - fisk - osv...Hvert lag avsluttes med hermetiske tomater. I en stor panne med denne oppskriften lager jeg tre lag. Ha på lokk og kok opp. La det småkoke i ca. 1,5 - 2 timer. NB! Ikke rør i gryten, men beveg innholdet gjennom å riste litt frem og tilbake på kjelen jevnlig.

Server rett fra gryten og sett gjerne frem litt maldonsalt for å fremheve smakene. Nyt med god portugisisk rødvin i store, deilige glass. Enjoy!

1 kommentar:

  1. Baccalao er deilig høstmat... Jeg har også min måte å lage den på, men skal prøve din variant neste gang. Takk for oppskriften! Ha en firtsatt fin helg! Klem fra ROSEN-sin

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...