lørdag 3. mars 2012

Reisebrev fra New York: del 1

Vinterferien ble i år tilbrakt i verdensmetropolen New York! Vi har gledet oss lenge til turen, både fordi vi aldri har vært i New York før, men også fordi vi skulle få møte igjen mellomste datteren vår som er utvekslingsstudent i Georgia, hennes vertsmor og en utvekslingsvenninne.

Times Square tidlig om morgenen

Turen over Atlanterhavet gikk veldig bra, og vi landet på JFK International Airport i rute. Etter halvannen time i immigrasjonskø kunne vi endelig starte på rekken av nye og spennende opplevelser.

Vi tok taxi fra flyplassen, via Queens og til hotellet. Det å kjøre gjennom Queens var akkurat som å være i en scene fra "Kongen av Queens". Både hus og folk var akkurat som i serien :) Taxituren kostet ca. 50 $ og var vel verdt pengene etter en lang reise.

Hotellet vårt, Hotel Carter, lå på West 43rd Street, ca. 100 meter fra Times Square, men likevel i en forholdsvis rolig sidegate. Snakk om å bo midt i smørøyet!

Hotellet lå midt i smørøyet!
 
Det første vi gjorde etter å ha sjekket inn på hotellet og satt fra oss bagasje, var å sjekke ut livet på Times Square. Alle lysene og skiltene var helt overveldende selv på dagtid, og på kveldstid var det enda mer spektakulært å være der!

Times Square by night

Etter en liten spasertur oppover 7th Avenue fikk vi oss et herlig måltid på Applebee`s. Det første jeg la merke til med menyene var at alle rettene hadde antall kalorier skrevet ved siden av beskrivelsen. De store fastfood-kjedene har vist fått et krav om dette fra myndighetene. Sikkert ikke så dumt med tanke på at USA har et stort fedmeproblem og at mange spiser de fleste måltidene ute.

Vi merket ganske fort at prisnivået på spisestedene rundt Times Square lå mye høyere enn samme restauranter plassert andre steder i NY, men vi syns likevel at bare opplevelsen av å spise med panoramautsikt til livet på Times Square var verdt det :)

Etter vårt første måltid i NY begynte vi virkelig å kjenne på hvor sliten og trøtt vi var. Kombinasjonen av grytidlig oppe avreisedagen fra Norge, en lang flyreise og at vi hadde skrudd klokken 6 timer tilbake fikk oss til å lengte etter en god natts søvn allerede i 8 tiden om kvelden...hehe. Godt vi kun hadde en kort spasertur hjem til hotellet...

Følg med fremover på bloggen for flere spennende opplevelser fra NYC

3 kommentarer:

  1. Hei :) Skal til new york selv i påska, og skal også bo på hotel carter, har hørt mye forskjellig om det hotellet. Hva synes du? :)

    SvarSlett
  2. Heisann! Hvis du ikke er ute etter å bruke opp hele feriebudsjettet på å bo, men du vil bo "midt i smørøyet" er Carter et veldig bra valg! Det er ikke noe høy standard på rommene, men rent og greit, hyggelig personale og nære det meste. Gaten det ligger i er dessuten veldig rolig for å ligge så sentralt. Lykke til med turen! :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for svar! Var slik jeg tolket det også, det er jo litt forskjellig hvor folk setter standaren, men man kan jo ikke forvente all verden til den prisen. Er nok litt mer interessert i å bruke budsjettet på noe annet ja;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...