søndag 23. oktober 2011

Tradisjonell søndagsmiddag - Lammefrikassè

Idag serveres det tradisjonell norsk husmannskost på Fru Hansens kjøkken. Lammefrikassè med rotgrønnsaker, kokte poteter og herlig lys saus gjør godt når høsten slår fra seg utendørs.



Det å lage søndagsmiddager med lang koketid gir meg tilbake følelsen av de gode, late søndagene under oppveksten. Den herlige matlukten som bredde seg i huset mens vi lurte på om det var på tide å komme seg ut av pysjen, eller følelsen av å komme hjem etter en frisk søndagstur og middagslukten møtte deg utenfor huset. Herlig!



Idag er det høy pysjfaktor mens lammefrikassèen står og godgjør seg på platen. Deilig med en lat søndag når man vet at uken bringer masse hektisk jobb!



Ps: Husk å lage mye mat, slik at det også er en servering igjen til mandagen. Gode søndagsmiddager gir særs gode restemiddager :) Oppskriften gir ihvertfall 8-10 gode porsjoner, så med en familie på 4 rekker det til 2 herlige middager.





 Vil du ha en glattere saus kan du bruke fløte eller creme fresh istedenfor rømmen. Som du ser på bildet blir det litt "småperler" av rømmen i sausen, men jeg foretrekker den litt syrlige smaken rømmen tilfører fremfor glatt saus :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...