tirsdag 2. august 2011

Kirkedetaljer fra Hellas

Hellas er kjent for sine utallige og vakre kirke- og kapellbygg. Det er ikke få prospektkort og feriefotoer som inneholder de nesten lysende hvite bygningene med de knallblå kuplene og masse vakre detaljer. Her er et lite knippe kirker og kapeller vi kom over på vår vei i sommer.


Hovedkirken på Antiparos ligger på en liten høyde helt nedi havnen. Den troner majestetisk som et landemerke for alle tilreisende. Meget vakker både utenpå og inni!


Like nedenfor kirken (til høyre for bildekanten) ligger en stor festplass som brukes til oppvisninger, festivaler og folkedans. Under Antiparosfestivalen i juli var det stor stemning og tettpakket med folk, servering og dans til gresk livemusikk.
På små øyer og skjær finner man ofte små kapeller. De to små kapellene fotograferte jeg på en båttur vi hadde. Kapellet på det nederste bildet klatret vi opp til på en bratt sti, og fikk en aldri så liten titt inni. Utrolig vakkert der det lå for seg selv langt uti havet. Her var flotte altertavler og en brennende lys midt i rommet. Totalt var kirkerommet kanskje på rundt 6 kvm. Da jeg ikke har vannfast kamera fikk vi dessverre ikke fotografert inne. (vi måtte svømme i land på øyen)


Så til en litt annerledes kirkedetalj vi oppdaget en ettermiddag. På Paros kom vi over dette oppslaget som virkelig varmet. Det var hengt opp på muren rund hovedkirken på Paros, Panagia Ekatontapylian - kirken med de 100 dører. Veldig flott kirke som absolutt bør sees hvis turen går innom Paros! 

Flere greske glimt kommer fremover :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...