tirsdag 31. januar 2012

Rosedetaljer

Nytt år, nye muligheter og nye kampanjer! Idag har jeg hatt fotoshoot til morsdags- og valentinskampanje, og må bare vise dere disse lekre rosedetaljene.





Så da er det vel bare til å glede seg masse til både morsdag og Valentines dag kommer. Håper det vanker en bunke flotte roser i fru Hansens hjem da :)

onsdag 18. januar 2012

En middelhavsperle i Bergen

Jeg har oppdaget en liten middelhavsperle midt i Bergen Sentrum! Vi har endelig fått vår egen spesialbutikk på olivenolje og middelhavsdelikatesser; Oliviers & Co. Butikken ligger i Markeveien 4 bare et steinkast fra Torgalmenningen.


Nydelig olivenolje fra Oliviers & Co. Kjenner du ikke så mye til karakteren til de ulike olivenoljene er det ikke noe problem. I butikken får du både smaksprøver, smaksbeskrivelser, brukstips m.m. Tips finnes også på hjemmesiden til Oliviers, så det er egentlig bare til å slå seg løs :)



Lekker handlepose med masse godt i! Gledet meg som en unge til å smake på innkjøpene...


 Veldig kjekt å handle i en liten spesialbutikk med personlig service og masse kompetanse! Tapenade, olivenolje, Grissini og Ciappe. Mmmmmmm......


De hadde et stort utvalg av tapenade i butikken, og jeg gikk denne gang for  tapenade med smak av soltørkede tomater. Den var helt utrolig god!!! Vi brukte den oppå Ciappen. Anbefales!


Grissinien minner meg veldig om høstferieuken jeg og minstefrøkna hadde i Milano. Vi fikk servert de sprø, herlige brødstengene i forkant av hvert eneste måltid :) Turen til Milano kan du lese om i innleggene Reisebrev fra Milano og Dagstur til Como

... og middelhavssmakene - de finner du hos Oliviers & Co i Markeveien 4

lørdag 14. januar 2012

Praktisk med vinkaraffel

Skal man ha mange gjester på mat og vin kan det være fornuftig å kjøpe vin på kartong, spesielt nå like etter jul. Det er imidlertid ikke alltid like lekkert å servere vinen fra kartongen og da trenger man selvsagt en karaffel, mugge eller lignende.


Jeg var på jakt etter noen rimelige men lekre karaffler til et større selskap og kom over denne praktiske vinkurven på Home & Cottage. Den inneholder 4 flasker som hver tar ca. 1 flaske vin. Flaskene har skrulokk på toppen og er enkle å helle fra. Og prisen....kun 149,- for hele settet! :)


Bortsett fra prisen og at den er kjempepraktisk i bruk er noe av det beste med Vinkurven at den også er lekker som et dekorelement når den ikke er i bruk. Jeg trenger ikke flere ting å stue vekk i skapene ihvertfall, så det er bare til å tenke multibruk når man først går til innkjøp av noe nytt.


Kurven har fått plass oppå vinhyllen vår, som etter en liten ommøblering har blitt plassert i stuen igjen. Gleder meg til å ta den i bruk igjen :)

mandag 9. januar 2012

NIB utfordring: Global Chic

Månedens utfordring fra NIB har tema Global Chic, og hva er vel da mer naturlig for Fru Hansen enn å gjenskape litt herlig gresk stemning på badet?


"Et lite stykke Hellas" -  Fargerike steiner fra vår favorittstrand gir godstemning i vintermørket.


Reiseboken er over 10 år gammel og veldig godt brukt. Den har vært med på loffing år etter år og blir ofte lest og bladd i på stranden.


Gresk  bordvin serveres ofte i fargerike blikkmugger. Iskald rødvin og hvitvin skal helst drikkes fra små kjøkkenglass. Det blir liksom ikke et skikkelig måltid uten... 


Olivenlundene i Hellas er vakre og ofte omgitt av bambusområder som suser og rasler i vinden. 


I Lonely Planet-boken har vi hentet massevis av flotte tips til aktiviteter og oppdaget spennende bortgjemte plasser på de greske øyer.


Godt lesestoff, litt strand, oliventre, vinmugge, levende lys og solhatt = god gresk sommerstemning


Kjenner det rykker kraftig i reisemuskelen nå :) Ser veldig frem til å ligge å sløve i solen på verdens herligste strand under denne svale solhatten igjen!!!

torsdag 5. januar 2012

Lengter sydover...

Så skjedde det igjen! I samme sekund julen er over og ut kommer ønsket om sol, sommer og Hellas snikende. Det slår aldri feil. På samme tid hvert eneste år starter lengtingen sydover... :)


Hellas er et deilig land å feriere i. Vi forelsket oss helt i øyhopping og de greske øyene når barna var små, og siden det har vi reist nedover stort sett hvert år.


Avslappet stemning, herlig sol, svalende sjø, gode dufter, nydelig mat og spennende mennesker preger vårt Hellas. Hver dag er spekket med små og store opplevelser vi husker lenge.


Et lite glimt fra Paradis! Antiparos ligger i Kykladene og er vår absolutte favoritt og drømmeøy. Tror det  bare er til å starte planleggingen av sommerens innsamling av opplevelser med det samme :)

mandag 2. januar 2012

1 års jubileum - og oppsummering av 2011!

Idag har bloggen min 1 års jubileum! Det har vært et kjempespennende og innholdsrikt år med masse nye impulser, gleder og utfordringer. Det er alltid litt spesielt å ta fatt på et nytt år. Man begynner liksom litt på ny frisk og det er lettere å motivere seg til å legge tilside uvaner eller lære seg noe nytt. Jeg har ihvertfall tenkt å bruke det nye året som en god motivator til å forbedre meg på noen områder :)

Ett nytt år gir også mulighet til å se tilbake og oppsummere litt av det året som er ferdig brukt. Jubileumsinnlegget vil derfor være et lite tilbakeblikk på året som gikk, med et tilfeldig utvalg av bilder og innlegg. Enjoy!

JANUAR


Kaffeklenodier fra "Huset i Skogen" var ett av innleggene fra januar. Da disse bildene ble tatt var vi en tur oppom i huset for å måke snø av taket. Det lå snø i bøtter og spann over hele landet.

FEBRUAR


I februar gikk fru Hansen inn i en rosa bølge på interiørfronten. Rosa puter, pledd og tulipaner livnet opp i det ellers så sort/hvitt/grå interiøret.

MARS


Med nyoppusset soverom hev jeg meg på bokstavbølgen i mars. Snorkelyd-bokstaver pryder ennå hyllen over sengen og de er fremdeles kjempekoselig, syns jeg :)

APRIL


April ble preget av påskefeiring, vårstemning og konfirmasjon. Minstefrøkna konfirmerte seg i samme bunad som både min mor, meg og mellomstefrøkna konfimerte oss i. Stor stas på en stor dag!

MAI


Med en bugnende 17. mai frokost startet vi markeringen av nasjonaldagen i et regnpreget langstakt land. Maiværet var vått og kaldt stort sett hele måneden så det gjaldt å kose seg innendørs.

JUNI


Det våte og ville været fortsatte innover i hele juni. Det var ihvertfall ingen fare for at sommerblomstene tørket ut :) Noen glimt fra Ungdomsbadet var da mer passende og hyggelig, selv midt på sommeren.

JULI


Juli er vår store feriemåned, og stort sett hele måneden tilbringte vi i Hellas. Det som likevel står frem som hendelsen som preget juli aller mest var hendelsene 22. juli i Oslo og på Utøya. Det var ganske spesielt å være utenlands når hele Norge hjemme var så preget av sort og smerte.

AUGUST


I august var det tid for å sende mellomstejenten til USA og for å fordøye alle minnene og opplevelsene fra ferien i Hellas. Det var ikke fritt for at vi lengtet etter begge deler!

SEPTEMBER


Med høsten kom også lysten til å fornye litt innendørs, og litt shopping må da til. Her er nye coasters som har vært masse brukt i hele høst og vinter.

OKTOBER


I høstferien ble det jentetur til Milano for fru Hansen og minstefrøkna. Det var kjempekoselig og vi fikk litt etterlengtet sol og varme i en ellers våt og kald bergenshøst. 

NOVEMBER


Mye jobbing og en hektisk måned sosialt sett førte med seg litt mindre blogging enn ellers. Et av interiørhøydepunktene var når jeg fikk i hus min spesialbestilte rosemalte kaketine. Nyyydelig :)

DESEMBER


40-års feiring, koselige juleforberedelser og nyttårsfestlighet oppsummerer desember i en liten setning. Og vips så var vi i januar 2012...året gikk fort ja. Gleder meg til å fylle et nytt år med spennende opplevelser! 

Godt nytt år, alle sammen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...