tirsdag 29. november 2011

Pyntekalender

Hos Farmors Hus kom jeg over denne herlige pyntekalenderen. Den har fått plass i stuen og skal få skape litt julestemning i sofakroken i hele adventstiden.


Vurderer om jeg skal friske den litt opp med noen røde innslag, men har bestemt meg for å vente å se hvordan helheten blir når de røde julegardinene kommer opp. Kan jo bli for mye rødt også, selv om julen hos meg MÅ være rød!


Det er ikke så mye dagslys nå for tiden, så beklageligvis blir noen av bildene litt uskarpe pga lang lukketid på kamera :) Stativ hadde vært en lur investering!


Sett bort fra det kremmerhuset med tallet 24 på er dette mitt favoritt-kremmerhus...hehe.

 Julen pyntes stadig inn i heimen...flere bilder kommer snart :)

søndag 27. november 2011

Julestemning i Huset i skogen

Første søndag i advent og julepynten tas frem fra loft og kjeller. Det er en kjempekoselig tid vi nå går inn i med kakebaking, juleshopping, mye god mat og gode venners lag. En herlig ventetid opp mot den store dagen 24. desember. I Huset i skogen har vi også pyntet litt til jul, og med en stue på 16 kvadrat er det ikke så mye som skal til for å få jul i alle kroker.


Kanskje vi må fylle de søte kremmerhusene med noe julegodt? 


Nissejenten passet godt inn på spisebordet. Er ikke alltid så mye som skal til for å få riktige stemning.



To langbeinte nisser har fått plass på kråskapet


Den store Halmbukken gir meg god nostalgisk julefølelse, og passer veldig godt inn i huset den nå bor i.


En enkel rød adventsstake til t-lys står på salongbordet. I det ellers så hvite interiøret lyser julefargeklattene godt opp. God julestemning på første søndag i advent! :)

lørdag 19. november 2011

Rosemalt kaketine

Endelig har jeg fått den! Min rosemalte kaketine som jeg bestilte i sommer er endelig ferdig og har kommet seg på plass i Huset i skogen.


 Jeg er utrolig fasinert av rosemaling og elsker de spenstige formene og mønstrene. Huset i skogen er som skapt for dekor med rosemalt utsmykking, men fargepaletten måtte tilpasses interiørstilen :)


 Kaketinen bestilte jeg av kunstneren Arvid Søvik, og hele utførelsen er spesialtilpasset. Hvit antikkutførelse i bunn, rosemaling utelukkende med hvitt, grått og blått i ulike nyanser, og håndtak og føtter i antikkmalt gråtone. Jeg er knallfornøyd!


Kaketinen har fått hedersplass på spisebordet, og gjorde seg meget godt der.


Vakker!


Tror det hadde gjort seg med flere rosemalte gjenstander i samme utførelse :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...